Kuchnia

kasza jaglana

Moje Dietetyczne Fanaberie: Zapiekany twaróg z czereśniami i kaszą jaglaną 30 g kaszy jaglanej
10 g mielonych/drobno pokruszonych orzechów nerkowca
1 łyżeczka miodu
1/3 łyżeczki soli
40 g chudego twarogu
100 g czereśni
1/2 dojrzałego banana (50g)
odrobina sproszkowanej wanilii




Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Do ugotowanej kaszy dodajemy mielone orzechy i wanilię.

W miseczce mieszamy chudy twaróg z bananem (ucieramy go na dużych oczkach tarki), czereśniami (kilka zostawiamy) i miodem, po czym przekładamy do małego naczynia do zapiekania.

Na wierzch twarogu nakładamy przygotowaną kaszę z orzechami i układamy na niej pozostałe czereśnie lekko je dociskając.

Całość zapiekamy w temperaturze 180'C przez 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation