Kuchnia

Kulinaria - Ryż

Paella z kurkami i zielonym groszkiem
Składniki: na dwie porcje

1 woreczek ryżu długoziarnistego ( ten jest odpowiedni do Paelli )
200gr świeżych kurek
150 gr zielonego groszku ( użyłam mrożonego )
kilka listków bazylii
1/4 szklanki białego pół wytrawnego wina
sól, pieprz, kilka płatków chili
2 łyżki oliwy z oliwek ( użyłam z tymianem )
odrobina czosnku niedźwiedziego
odrobina zielonej pietruszki

Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli.
Na oliwie z oliwek podsmażyć kurki, dodać groszek, płatki chili, czosnek niedźwiedzi,
zieloną pietruszkę i smażyć aż kurki będą miękkie.
Na końcu dolać wino, chwilę jeszcze przesmażyć, wrzucić ugotowany na sypko ryż,
wymieszać wszystko razem, przybrać porwaną bazylią i podawać od razu.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation