Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów - Pasja Smaku Składniki:

250g ciecierzycy (przed ugotowaniem)
5-6 suszonych pomidorów
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1/2 szklanki wody mineralnej
2 łyżki zalewy z suszonych pomidrów
sól, pieprz


Wykonanie:

Ciecierzycę zalać wodą i wypłukać. Wylać wodę i wlać nową – zostawić na kilka godzin lub całą noc. Następnie nastawić i ugotować do miękkości.

Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do kielicha blendera, dodać suszone pomidory, obrany czosnek i przyprawy. Wlać wodę i zalewę z pomidorów i lekko zmiksować. W razie potrzeby dolać oliwę. Pasta powinna być gładka.

Z powodzeniem można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation