Biżuteria

BIŻUTERIA

Krem z białą czekoladą i bitą śmietaną.

SKŁADNIKI
1 tabliczka białej czekolady
200ml śmietanki 36%
1 śmietan-fix (jeśli tort ma dłużej poleżeć, inaczej nie jest to konieczne)
300 g masła
budyń można użyć gotowy, bądź zrobić samemu:
1/2 litra pełnego mleka
2 łyżki maki pszennej
2 łyżki maki ziemniaczanej
cukier waniliowy
Kilka łyżek cukru-do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 Białą czekoladę należy połamać i rozpuścić w śmietanie kremówce na małym ogniu. Całkowicie wystudzić. Bardzo schłodzoną masę śmietanowo- czekoladową, ubijamy dosypując śmietan-fix.
2 Gotujemy budyń; możemy użyć z torebki lub zrobić samemu. W kubku rozrabiamy z mlekiem obie mąki i cukry. Wlewamy na resztę gotującego się mleka i gotujemy. Studzimy.
3 Kostkę miękkiego masła ucieramy na gładką masę i dodajemy zimny budyń tak aby masy się połączyły.
4. Do wyżej przygotowanej masy maślano-budyniowej dodajemy stopniowo, po jednej łyżce, ubitą śmietanę z czekoladą, miksując na najniższych obrotach.
5. Przed dekoracją dobrze jest jeszcze potrzymać trochę masę w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation