Kuchnia

sałatki

Pyszna włoska sałatka
-
Kobieceinspiracje.pl

Idealna na lunch w towarzystwie chrupiącego krakersa lnianego lub przystojnego Włocha ;)

W tej sałatce nie uraczycie zieleniny, ale za to będziecie zajadać się pomidorami i awokado!

Całość dobrze doprawiona świeżą bazylią, oregano, oliwkami, kaparami i płatkami drożdżowymi.

W dodatkach pojawia się olej kokosowy, jako źródło zdrowych tłuszczy i ocet jabłkowy na spalanie.


2 pomidory, pokrojone w plasterki

1 awokado, pokrojone w kostkę

3 łyżki pokrojonych czarnych oliwek, bez pestek

1 łyżka oleju kokosowego virgin

2 łyżeczki świeżych liści oregano, pokrojonych

3 łyżki świeżych liści bazylii, pokrojonych

2 łyżeczki octu jabłkowego

Szczypta czarnego pieprzu

1 łyżka niaktywnych drożdży

1 łyżka kaparów


Sałatkę przygotowywuje się bardzo szybko, jeśli przygotujecie wcześniej składniki.

Wystarczy, że wszystkie włożycie do miski i wymieszacie ze sobą. W lodówce wytrzyma tylko 1 dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation