Kuchnia

Jedzonko

SPRING ROLLS Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM

SKŁADNIKI
6 płatków papieru ryżowego
300g kurczaka
1 żółta papryczka chilli
4 cm świeżego imbiru
olej ryżowy
świeże mango
2 ogórki gruntowe
sałata masłowa
dymka
ostre sosy

PRZYGOTOWANIE
Kurczaka podziel na małe kawałki o wielkości ok. 2cm x 5cm i zamarynuj w oleju, posiekanej chilli i imbirze. Obtocz w jajku i bułce tartej i smaż na oleju ryżowym na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym.
Na zwilżonym wodą płatku papieru ryżowego układaj małe kawałki liści sałaty, słupki mango i ogórka, posiekaną dymkę i kurczaka. Zawijaj i podawaj w całości lub pokrój w grube plastry.
Spring Rollsy trzymaj nakryte lekką ściereczką aż do chwili podania.
Maczaj w ulubionym sosie, najlepiej lekko ostrym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation