Kuchnia

ciasta

Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów Ciasto bananowe na maślance z jagodami
SKŁADNIKI

1 3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej
1 szklanka cukru
2 duże jajka
1/4 szklanki maślanki
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
3 dojrzałe banany(puree)
1 szklanka jagód

W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością
Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników
Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać
Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation