Kuchnia

Kuchnia

Warstwowa sałatka z brokułem
http://zjemto.blox.pl/2014/09/Warstwowa-salatka-z-brokulem.html

Składniki:

1 brokuł
kostka sera feta
100g płatków migdałów i pestek z dyni

sos

200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
3 ząbki czosnku
odrobina soku z cytryny
1 łyżka ziół (natka, koperek, bazylia)
pieprz biały, sól do smaku


Sposób wykonania:

Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente (około 5 minut) w osolonej wodzie z odrobiną cukru (brokuł zachowa dzięki temu ładny kolor ). Wystudzić.

Płatki migdałów i pestki z dyni uprażyć na patelni na złoty kolor.

Fetę pokroić w większą kostkę.

Składniki na sos wymieszać.

W szklanym naczyniu układać kolejno:

sos, brokuł, fetę, uprażone płatki migdałów i pestki dyni.

Można też zamienić pierwszą i drugą warstwę. Czyli sosem polać brokuła, a następnie ułożyć fetę i ziarna.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation