Kuchnia

potrawy z ryb

Pieczone dzwonka z łososia

4 dzwonka z łososia
30 ml sosu sojowego
30 ml oleju rzepakowego
1 łyżeczka miodu
1 łyżka świeżo tartego imbiru
1 duży ząbek czosnku
1 mała cebula
sok z 1 limonki
Dzwonka z łososia oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie do miseczki wlać olej rzepakowy o sos sojowy.
Dodać jeszcze miód i sok z limonki.
Całość dokładnie wymieszać.
Obrany czosnek i cebulę drobno posiekać i wrzucić do marynaty.
Dodać jeszcze imbir do smaku i ponownie wymieszać.
Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka z łososia.
Odstawić na około 30 minut.
Po tym czasie ułożyć dzwonka na folii aluminiowej.
Szczelnie zawiną i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Piec około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation