Kuchnia

Kuchnia

Składniki na 2-3 porcje:

100g czekolady mlecznej
0,5 szklanki śmietany 30%
1,5 szklanki mleka

dodatkowo:

1 szklanka śmietany 30%
1 łyżeczka cukru pudru

Czekoladę połamać, odłożyć jedną kostkę do dekoracji.
W rondelku podgrzać śmietankę, gdy tylko zacznie delikatnie wrzeć, zdjąć z palnika.
Wrzucić połamaną czekoladę tak by była zanurzona w gorącej śmietance, odłożyć na 2-3 minuty. Dopiero po tym czasie wymieszać dokładnie.
W osobnym rondelku podgrzać mleko, prawie do wrzenia, następnie wlać do czekolady i wymieszać całość.* Przelać do szklaneczk.
Ubić śmietankę w małym naczyniu, dodać pod koniec łyżeczkę cukru pudru, przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać na powierzchnię czekolady Na koniec posypa starta czekolada.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation