Kuchnia

Dania wegetariańskie

To ulubione śniadanko modnych Parisiennes – Pain Perdu:
Przygotuj: jedną pomarańczę, 3 jajka, pół szklanki mleka, odrobinę cukru waniliowego, kilka kromek brioszki, masło, łyżkę likeru pomarańczowego, cukier puder, kilka plasterków pomarańczy (dokładnie obierz ją nożykiem, a następnie pokrój na plasterki tak, aby cząstki układały się jak płatki wokół środka)
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i odłóż. Z owocu wyciśnij sok. Będziesz potrzebowała około pół szklanki. Wbij jajka do głębokiego talerza, dodaj do nich mleko, sok z pomarańczy, skórkę, cukier waniliowy oraz likier. Wszystko wymieszaj na jednolitą masę. Rozgrzej patelnię, stop na niej masło. Na gorące masło wkładaj tosty i smaż na średnim ogniu przez dwie minuty z każdej strony. Gotowe grzanki wyłóż na talerzyk, posyp cukrem pudrem i udekoruj plasterkami pomarańczy. Pokrojone na kromki pieczywo zamaczaj w masie jajecznej, deliketnie je dociskając, aby wchłonęły jak najwięcej płynu. Smażyć na maśle ok. 2 min z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation