Kuchnia

Babki, keksy, ciasta ucierane

Pasiasta babka na białkach
Składniki:

- 4 białka

- 3/4 szklanki cukru

- 1,5 szklanki mąki

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

- 1/2 szklanki oleju

- 1/2 szklanki mleka

- 1 łyżka kakao

- 1 łyżeczka cynamonu

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier. Następnie dodawać stopniowo mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko, ekstrakt z wanilii i delikatnie połączyć.

Ciasto podzielić na 3 równe części, jedną odstawić, do drugiej dodać łyżkę kakao, a do trzeciej łyżeczkę cynamonu, wymieszać.

Formę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do foremki wylewać na zmianę po łyżce, każdego rodzaju ciasta.

Piec w 180 st. C około 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation