Inne

kulinarnie-sałatki,surówki

Sałatka z ziemniakami, burakami i kiszoną kapustą

Do przygotowania sałatki potrzebujemy:

– 8 marchewek
– 8 ziemniaków
– 2 puszki czerwonej fasoli
– 4 ugotowane buraki
– 400 g kiszonej kapusty
– ogórki kiszone lub korniszony (mały słoik)
– młody szczypior lub białą cebulę pokrojoną w księżyce
– 1/4 filiżanki oleju słonecznikowego (prażonego)

Marchew i ziemniaki myjemy i gotujemy. Gdy są miękkie studzimy i obieramy. W misce umieszczamy umytą i odsączoną fasolę oraz dodajemy pokrojone w średnią kostkę warzywa. Całość mieszamy, doprawiamy odrobiną świeżo mielonego pieprzu i polewamy olejem. Odstawiamy na około 1 godzinę do „przegryzienia” się smaków. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation