Inne

kulinarnie-wigilia

Przepis - Makówki z masy makowej przepis - Gotujmy.pl

Składniki:
Makówki z masy makowej

1 puszka masy makowej
0,5 litra mleka
1 bułka paryska
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 garść migdałów
1 garść orzechów włoskich
1 garść rodzynek
2 duże łyżki miodu
wiórki kokosowe i bakalie do dekoracji

Sposób przygotowania:
Makówki z masy makowej
Bułkę kroimy na kromki. Mleko zagotowujemy z cukrem wanilinowym. Migdały i orzechy drobno siekamy i dodajemy do masy makowej. Do masy dodajemy również rodzynki i miód i mieszamy. W misce układamy warstwowo. Warstwę masy makowej, na nią warstwę z bułki namoczonej w ciepłym mleku i tak do wykończenia składników. Z wierzchu dekorujemy wiórkami kokosowymi i bakaliami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation