Kuchnia

mniam

Kulinarne Inspiracje: Gulasz z indyka z papryką i pieczarkami- idealny!

Składniki:
500 - 600 g mięsa z uda z indyka
1 duża papryka czerwona
2 cebule
200 - 250 g pieczarek
1 por
400 ml bulionu drobiowego
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
ew. śmietana na końcu

Mięso umyć, odkroić wszelkie ścięgna, pokroić w kostkę i opruszyć lekko papryką słodką. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor i przerzucić do rondelka.

Paprykę i por pokroić, opruszyć odrobiną cukru i pieprzem i zeszklić na oliwie, dolać trochę bulionu i smażyć przez chwilę dalej. Dodać do mięsa. Następnie pokroić paprykę i pieczarki, opruszyć papryką słodką i również podsmażyć na oliwie, na końcu dodając trochę bulionu. Dodać do mięsa.

Wlać resztę bulionu, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i dusić ok. 20 minut na małym ogniu. Po tym czasie doprawić gulasz do smaku, solą ew. papryką ostrą i dusić kolejne 15 min.

Dodać dwie łyżki śmietany i gotować bez przykrycia, na małym ogniu ok. 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation