Kuchnia

kucnia

Kotlety drobiowe w chipsach paprykowych Składniki
Składniki:
½ kg mięsa drobiowego
2 jajka
1 czerstwa bułka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do kurczaka
Składniki na panierkę:
15 dag chipsów paprykowych
10 dag mąki
1 jajko
sól do smaku
Sposób przygotowania
1.
Wykonanie: Mięso drobiowe( polecam filet) zmielić i wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, przyprawy i dokładnie wymieszać mięsną masę, po czym formować ręką kotleciki. Chipsy na panierkę drobno pokruszyć. Gotowe kotlety obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku, następnie panierować w pokruszonych chipsach. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation