Kuchnia

gotowanie od kuchni

Potrzebne składniki:
– opakowanie ciasta francuskiego
– sos do pizzy/sos pomidorowy
– ser
– szynka i salami
– dodatki, które lubisz najbardziej (papryka, pieczarki, oliwki, cebula itp.)
– oliwa z oliwek lub masło czosnkowe
-oregano

1.Na okrągłej blaszce rozkładamy dość szerokie płaty ciasta francuskiego.
2.Smarujemy sosem ciasto, które znajduje się na dnie i układamy na nim szynkę i salami.
3. Następnie dodajemy ulubione składniki np. paprykę i cebulę i przykrywamy wszystko serem.
4. Zawijamy ciasto w gruby pierścień, tak jak na poniższym obrazku.
5. Wierzch smarujemy oliwą z oliwek lub masłem czosnkowym. Posypujemy danie oregano.
6. Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation