Kuchnia

Przepisy

Pyszna Pasta Rybna

Idealnie pasuje do świeżej bułeczki;)

Składniki:
2 spore brzuszki z łososia
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 płaty papryki konserwowej bez skórki
pęczek szczypiorku
4 łyżki ketchupu pikantnego(np. pudliszki)
2 łyżki majonezu
1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
papryka w proszku słodka i ostra
pieprz cytrynowy
pieprz prawdziwy
2 jajka na twardo

Do miseczki włożyć odcedzonego tuńczyka oraz mięsko z nikłą ilością tłuszczu z łososia. Szczypiorek posiekać, dodać do ryb. Doprawić odrobiną soli. Paprykę pokroić w drobna kosteczkę, dodać. Dodać wszystkie pozostałe składniki i doprawić wg uznania. Ja dodałam sporo pieprzu prawdziwego, cytrynowego i papryki ostrej aby było pikantne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation