Sport i fitness

Be fit! :)

składniki:

1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy

2 puszki cieciorki

2 puszki dobrej jakości pomidorów (np. Cirio)

1 średnia cebula

1 marchewka

2 ząbki czosnku

kawałek imbiru (mniej wiecej 2x2cm)

1 łyżka przyprawy curry

pół łyżeczki pieprzu cayenne (niekoniecznie)



wykonanie:



1. Cebulę kroimy w półplasterki, czosnek przeciskamy przez praskę, a imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę natomiast ścieramy na średeniej wielkości piórka.

2. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni, takiej którą można przykryć lub w średnim garnku. Na średnim ogniu podsmażamy cebulę, aż sie zeszkli, a następnie dorzucamy czosnek, imbir i przyprawę curry. Wszystko razem przesmażamy niecałą minutkę mieszając. Dodajemy pomidory i marchewkę. Doprawiamy pieprzem cayenne. Wszystko razem dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie.

3. Na koniec dodajemy cieciorkę i mieszamy. Przed podaniem można posypać danie posiekaną natką pietruszki.

http://vegazone.blox.pl/html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation