Kuchnia

pysznosci r

Salceson

Składniki:

6 dużych jabłek
1 szklanka cukru
1 szklanki oleju
1szklanka pokrojonych orzechów
2 szklanki mąki
5 jajek
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
można dodać rodzynki i kokos


Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 50 min.



Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać cukier, olej i orzechy, wymieszać i odstawić na co najmniej 20 minut.
Następnie dodać całe jajka, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao i rodzynki.
Wszystko wymieszać łyżką i wylać na wysmarowaną i wysypana bułką tartą blachę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180 C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation