Uroda

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Conchiglioni nadziewane kurczakiem, kurkami i serami w sosie pomidorowym

200 gram makaronu Conchiglioni
100 gram kurek
250 gram piersi kurczaka
250 gram passaty pomidorowej
50 gram mozzarelli
100 gram sera Brie
sól
pieprz
oliwa z oliwek
oregano
łyżka miodu
ząbek czosnku
jedna szalotka
szczypta kurkumy

Makaron gotujemy al dente a następnie każdą sztukę rozkładamy na płaskiej powierzchni. Ząbek czosnku i szalotkę kroimy drobno, łyżkę oliwy z oliwek rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej czosnek i szalotkę. Dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka, doprawiamy szczyptą kurkumy, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone kurki. Całość dusimy kilka minut aż odparują płyny. Farsz przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni smażymy passatę pomidorową z dodatkiem oregano, miodu, soli i pieprzu. Sery kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy doprawioną passatę. Każdą muszelkę nadziewamy łyżeczką farszu z kurczaka i kurek oraz wkładamy po kostce mozzarelli i sera Brie. Tak samo nadziewamy każdą muszelkę i układamy na sosie pomidorowym. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15 minut. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation