Kuchnia

zdrowa kuchnia

MangoPapaja: Jaglnanka kokosowa z żurawiną

Pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie. Czego chcieć więcej!? Ja uwielbiam... :)

Składniki:
•10 łyżek kaszy jaglanej
•1 i 1/2 szklanki mleka 0,5%
•1/2 puszki mleka kokosowego
•4 łyżki miodu wrzosowego
•3/4 szklanki świeżej żurawiny
•2 łyżki wody
•płatki migdałów
Kaszę jaglaną gotujemy w mleku i połowie podanego mleka kokosowego około 20 minut, po tym czasie do ugotowanej jaglanki dodajemy 2 łyżki miodu oraz resztę mleka kokosowego. Dokładnie mieszamy i odstawiamy. W tym czasie gotujemy żurawinę z wodą i miodem. Kiedy żurawina całkowicie popęka, należy ją gotować jeszcze 2-3 minuty. Po tym czasie powinniśmy otrzymać dość gęstą "konfiturę" żurawinową. Jaglankę podajemy z żurawiną, całość posypaną płatkami migdałów. Żurawina świetnie przełamuje słodycz i monotonię ugotowanej kaszy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation