Kuchnia

Salatki

płaszkowo: Surówka z kapusty pekińskiej, pora i kukurydzy

Składniki (2 porcje):
4 liście kapusty pekińskiej
10 cm kawałek pora (biała i jasnozielona część)
4 czubate łyżki odsączonej kukurydzy z puszki
1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
1 płaska łyżeczka cukru
3 łyżki majonezu
duża szczypta soli
duża szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Wykonanie:
Kapustę pekińską bardzo drobno kroimy, pora przekrawamy wzdłuż i kroimy na cienkie półtalarki. Łączymy je z kukurydzą, majonezem, cebulą, cukrem, doprawiamy szczyptą soli i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy i podajemy jako dodatek do obiadu.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation