Kuchnia

kuchnia

Zapach wspomnień: Ciasteczka z kleiku ryżowego
Ciasteczka z kleiku ryżowego
Ciasteczka są pyszne, lekkie, puszyste, rozpływają się w ustach...
Dziękuję Pani Neli za udostępnienie przepisu:)

Składniki:
1 opakowanie kleiku ryżowego (ja używam Bobovita)
kostka masła
6 jajek
szklanka cukru
kilka kropli soku z cytryny
do dekoracji: marmolada, żurawina, kawałeczki czekolady, orzechów, migdałów itp

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać kleik i dobrze wymieszać mikserem.
Białko ubić dodając sok z cytryny i dodać do masy z kleikiem. Wszystko wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżeczką nakładać okrągłe ciasteczka.
Na środku zrobić dziurkę i wypełnić wg. uznania - te na zdjęciu są z żurawiną i marmoladą.
Piec ok. 15 min w tem. 200 stopni.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation