Kuchnia

fit ciasta i przepisy

Czosnkowe pieczarki

Składniki:

4 ząbki czosnku
250 g maleńkich pieczarek
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz

Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. Pieczarki umyć, odkroić nóżki. Wrzucić na patelnię i smażyć na dużym ogniu aż puszczą wodę. Odparować, dodać czosnek i chwile smażyć, aż się zezłoci (nie spalić, bo będzie gorzki!). Dolać ocet balsamiczny i smażyć jeszcze chwilę aż zupełnie wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.

Natkę pietruszki drobno posiekać, wymieszać z gorącymi pieczarkami.

Podawać na ciepło.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation