Kuchnia

Desery

Mus czekoladowy (paleo, wegański).

3 kopiate łyżki kremu kokosowego (oddzielonego z mleka)
1 mocno dojrzały banan
1 - 1.5 mocno dojrzałego awokado
2 kopiate łyżeczki surowego kakao
100 ml płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)

Wskazówki
2 godz. 2-3

Wszystkie składniki poza płynnym mlekiem wrzucamy do blendera i miksujemy aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Jeśli blender posiada opcję miksowania z trzepaniem to możemy jak najbardziej wykorzystać (mus nabierze powietrza). Płynne mleko dolewamy tylko jeśli masa jest zbyt gęsta lub blender nie radzi sobie z miksowaniem.

Masę rozlewamy do naczyń i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Ja zostawiłam je na noc, mam wrażenie, że im dłużej leżą tym są lepsze.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation