Kuchnia

sałatki

Sałatka jajeczna z rzodkiewką w majonezowym sosie chrzanowym. | FlyB - Kulinaria
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 czerwona cebula
- puszka groszku konserwowego
- 1 małe kwaskowe jabłko
- 4-5 rzodkiewek
- 2-3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego od Folwark
- 1 łyżka majonezu Folwark
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz

Wykonanie
Ugotowane jajka kroję w większą kostkę, cebulę i jabłko w drobna kosteczkę, rzodkiewki w ćwierć plasterki. Całość przekładam do miseczki, następnie dodaję odsączony groszek, sos majonezowo-chrzanowy, majonez, musztardę, sporo pieprzu i sól do smaku. Sałatkę mieszam bardzo delikatnie ale dokładnie. Odstawiam do lodówki na godzinkę, aż smaki się połączą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation