Kuchnia

mniam! fit

Kotlety z kaszy kuskus i sera z dodatkiem suszonych pomidorów i natki pietruszki

Składniki (10 sztuk):
½ szklanki kaszy kuskus
250 g seru typu włoskiego (u mnie Pilos z Lidla)
8 dużych pomidorów suszonych
1 jajko posiekana natka pietruszki
¼ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
sól i pieprz
olej roślinny do smarowania patelni

Sposób przygotowania:
Kaszę kuskus wsypać do miski i zalać wrzącą wodą (wg wskazówek na opakowaniu), przykryć i odstawić na 5 minut aż napęcznieje. Następnie odkryć, dodać paprykę słodką, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Ser typu włoskiego rozgnieść widelcem.
Suszone pomidory pokroić w paski.
Do kaszy kuskus dodać ser, suszone pomidory, jajko i natkę pietruszkę. Doprawić solą z pieprzem i wszystko dobrze wymieszać.
Z masy formować kotlety i smażyć je na patelni na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation