Fotografia

Fall Forever

Zdrowe bruschetty z pomidorem » Kaszamanna Studio


Składniki na 2 porcje:
razowe pieczywo – u mnie pełnoziarniste paluchy, 2 sztuki
2 dojrzałe pomidory
ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
pół łyżeczki miodu
łyżka poszatkowanej świeżej bazylii
sól, pieprz

Przygotowanie:
Pieczywo kroimy na małe kromki, te wstawiamy na kilka minut do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, aby zrobiły się chrupiące. Pomidory sparzamy wrzątkiem, po kilku minutach obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, bazylię, oliwę, ocet i miód. Składniki mieszamy. Pomidorową mieszankę nakładamy na kromki jeszcze ciepłego pieczywa, podajemy od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation