Kuchnia

ciasta

Rumowe racuchy z rodzynkami


Składniki : 1 jajko, 3 łyżki cukru, 1 szklanka mleka, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier, olej do smażenia, 2 jabłka, 5 łyżek rumy, 50g rodzynek, sok z 1/2 cytryny.

Przygotowanie : Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 10minut. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Wlej rum i sok z cytryny. Wymieszaj wszystko i odstaw na 10 minut. Do miski wbij jajko i dodaj cukier. Ubij na puszystą masę. Dodawaj partia mi mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłka wrzuć do ciasta. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation