Kuchnia

Ciasta, ciasteczka

Czekoladowe babeczki

- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 0,5 szklanki cukru
- 2 duże łyżki kakao
- 100g czekolady (ja dodaje 50g białej czekolady i 50g mlecznej)
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko

Przygotowanie:

Do jednej większej miski dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy je. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki, po wymieszaniu trzepaczką przelewamy do pierwszej miski. Trzepaczką wszystko mieszamy tylko do czasu aż się połączą wszystkie składniki. Czekoladę kruszymy lub kroimy na kawałki i dodajemy do cista, lekko wymieszać ale łyżką (kawałki czekolady mogą nam zostać w trzepaczce). Ciasto rozlewamy do papilotek na babeczki, zostawiając wolne miejsce 1cm do końca. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation