Kuchnia

Obiad podano.

Regularne spożywanie awokado pozwoli poprawić i utrzymać dobrą kondycję ciała, dostarczyć odpowiednich składników odżywczych i może stanowić swego rodzaju profilaktykę wielu chorób. Awokado jest tłuste, jednak są to zdrowe tłuszcze jednonienasycone. Pomagają one w kontrolowaniu poziomu cukru we krwi. Wysoka zawartość kwasu oleinowego pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Awokado dostarczy także kwasu foliowego, szczególnie zalecanego dla kobiet w ciąży. Zawiera również błonnik, który wspomaga działanie układu trawiennego.
Do koktajlu oprócz jabłka dodałam również sok jabłkowy, żeby nadać koktajlowi bardziej płynną konsystencję. Jest pyszny, koniecznie musicie wypróbować:)


Składniki na 1 porcję:

1 awokado
1/2 jabłka
1/2 banana
1 szklanka soku jabłkowego
odrobina startego imbiru (opcjonalnie)


Awokado, banana i jabłko obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać imbir. Zalać sokiem jabłkowym. Zmiksować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation