Kuchnia

surówki,salatki

Składniki:

10 łodyg selera naciowego
2 duże jabłka (najlepiej słodkie)
150 g pestek słonecznika
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu light


Słonecznik prażę na teflonie ok. 10 minut do uzyskania złocistego koloru.
Odstawiam do ostygnięcia.

Umyte i osuszone łodygi selera oraz obrane jabłko kroję w małe paseczki.
Natkę pietruszki siekam drobno.

Słonecznik, seler naciowy, jabłko oraz pietruszkę mieszam delikatnie w misce.
Jogurt naturalny łączę z majonezem, doprawiam solą i pieprzem do smaku.

Przygotowanym sosem polewam sałatkę, przed podaniem posypuję do ozdoby słonecznikiem i natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation