Kuchnia

Jedzonko

Zapiekanka z zupek chińskich

Przepisy
Dania główne
Wielkanoc
Boże Narodzenie
Przekąski
Ciasta
Sałatki
Dekoracje dań i przystawek
Mięsa
Współpraca
O mnie
Desery
Zupy

,,Zapiekanka z zupek chińskich’’

Prezentuję Wam dziś smaczny i prosty do przygotowania obiad. Przyrządzony z makaronem z zupek chińskich i drobno pokrojoną piersią z kurczaka. Szybkie w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczne.
DSC_0436 - Kopia DSC_0437 - Kopia

Składniki:

3 zupki chińskie rosół
podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki przyprawy „gyros”
Pół czerwonej papryki
Pół żółtej papryki
puszka kukurydzy
40 dag sera żółtego

Sposób wykonania:

Makaron z zupek zaparzamy wrzątkiem tak by był tylko przykryty, pozostawiamy do napęcznienia na 20 minut. Po tym czasie przekładamy na durszlak do odsączenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy gyros i smażymy na patelni. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu i dokładnie mieszamy, dodajemy dwie przyprawy z zupek. Układamy w naczyniu, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation