Kuchnia

Przystawki

Zimne nóżki
Emotikon smile
Kto lubi ręka w górę. Mogłabym jeść codziennie
Emotikon grin


3 nogi wieprzowe
1 golonka
3 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera
opalona cebula
główka czosnku
3 ziela angielskie
3 liście laurowy
majeranek
sól
pieprz
Nóżki i golonkę myjemy, jeżeli istnieje taka potrzeba opalamy nad zapalonym palnikiem, nacinamy wzdłuż. Wkładamy do garnka zalewamy wodą do przykrycia mięsa. Zaczynamy gotować, po odszumowaniu dodajemy włoszczyznę, parę ząbków czosnku, ziele, liść, opaloną cebulę. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 4 godzin, mięso musi być bardzo miękkie odpadające od kości. Po tym czasie wyjmujemy mięso, wywar przecedzamy przez sito. Mięso oddzielamy od kości i to jest najsmaczniejsza część programu
Emotikon smile
Pamiętam kiedy moja mama robiła nóżki nie mogłam się doczekać tego obierania i próbowania
Emotikon wink
Gdy mamy już oczyszczone mięso, drobniutko je kroimy i dodajemy do wywaru, przyprawiamy solą pieprzem, przeciśniętym czosnkiem i roztartym majerankiem. Rozlewamy do salaterek, po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Pyszności
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation