Kuchnia

good food

Pankejki nektarynkowe

Składniki na 2 osoby:

1 nektarynka
4 łyżki otrębów owsianych i 4 łyżki mąki owsianej
1 jajko
5 łyżek twarogu chudego
1/3 szklanki mleka 0%
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej+ 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki ksylitolu

Nektarynkę przekoić wzdłuż i przekręcić wokół nacięcia, następnie wyjąć pestkę i pokroić jak najdrobniej owoc. Jajko rozbełtać z mlekiem i twarogiem. W osobnej misce wymieszać wszystkie suche składniki (mąka owsiana to po prostu zmielone płatki owsiane) i dodać do mokrych, dosypać pokrojone nektarynki i wymieszać. Dobrze rozgrzać patelnię i smażyć z 2 stron na złoty kolor pod przykryciem, na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation