Kuchnia

Kuchnia

niebo na talerzu: Jajka faszerowane

Składniki:

- 5 jajek ugotowanych na twardo
- łyżeczka miękkiego masła
- łyżka śmietany
- łyżeczka musztardy
- pęczek koperku lub szczypiorku
- sól, pieprz, mielona, ostra papryka
- bułka tarta
- klarowane masło do smażenia

Jajka razem ze skorupką przekrój wzdłuż nożem z piłką. Zawartość skorupek wyjmij łyżeczką do miski. Pokrój nożem w drobniutką kostkę lub utłucz tłuczkiem do ziemniaków na pastę. Dodaj posiekany koperek lub szczypiorek, musztardę, masło, śmietanę, przypraw do smaku. Napełnij skorupki farszem, połóż na talerzu z bułką tartą, nadzieniem do dołu. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i smaż jajka na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation