Kuchnia

obiady

Schab z grzybami duszonymi – przepis krok po kroku – przepisy.pl

Schab z grzybami duszonymi – krok NaN
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 180°C. Namocz grzyby w 150 ml ciepłej wody przez 10-15 min. Drobno posiekaj namoczone i odsączone grzyby. Natrzyj mięso Przyprawą do mięs Knorr. Posiekaj rozmaryn.
Schab z grzybami duszonymi – krok NaN
Krok 2
Przesmaż mięso ze wszystkim stron na oleju. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 50 min. Wyjmij, przykryj folią i pozostaw na 10 min.
Schab z grzybami duszonymi – krok NaN
Krok 3
Podgrzej wodę z moczenia grzybów, dodaj do niej grzyby, rozmaryn, wino i Sos do pieczeni ciemny Knorr. Zagotuj i gotuj przez 10 min. Podawaj mięso, pokrojone w plastry z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation