Biżuteria

Biżuteria

Pyszna Sałatka Z Ryżem, Brokułem I Sosem Czosnkowym

Składniki:

torebka ryżu parboiled
brokuł (dałam mrożony)
czerwona cebula
4 jajka
150 g wędzonego sera
puszka kukurydzy
3 ogórki konserwowe

Sos czosnkowy:

3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
2 spore ząbki czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła gotujemy w posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale nierozpadający się. Jajka gotujemy na twardo. Składniki studzimy.
W tym czasie składniki na sos mieszamy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę) i odstawiamy do lodówki.
Ostudzonego brokuła dzielimy na drobne różyczki. Jajka, ser i ogórki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, polewamy sosem i mieszamy dokładnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation