Kuchnia

tort

Tort jubileuszowy wg Aleex

Składniki:

BISZKOPT:
• 26 dag mąki
• 26 dag cukru (6 dkg zostawić do piany)
• 5 jajek
• 6 łyżek wody
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

CIASTO KOKOSOWE:
• 5 białek
• szklanka cukru
• cukier wanilinowy
• 20 dag wiórek kokosowych
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

MASA KAWOWA:
• 5 żółtek
• cukier wanilinowy
• 2 czubate łyżki mąki pszennej
• 1 budyń waniliowy
• 2 szklanki mleka
• 1 szklanka cukru
• 2 kostki masła
• duże opakowanie kawy cappuccino o smaku waniliowym

MASA AJERKONIAKOWA:
• 1/2 l śmietanki 30%
• 2 opakowania śmietan-fixu lub śnieżki
• 1/2 szklanki ajerkoniaku
• 2 wafle princessa lub grzesiek w białej czekoladzie
• 1 biała czekolada
• 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów
• 3 łyżki wiórków kokosowych

DODATKOWO:
• wiórki kokosowe
• płatki migdałowe
• dowolne ozdoby
• napar z kawy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation