Kuchnia

wypieki

0,5 kg schabu bez kości,
30 dkg mięsa mielonego, 5 pieczarek,
1 por, 1 jajko, 1 łyżka mączki ziemniaczanej,
1 łyżka bułki tartej, sól,
pieprz, słodka papryka,
2 łyżki oleju

Schab kroimy w grube kotlety i mocno rozbijamy. Do mięsa mielonego dodajemy starte na tarce pieczarki, pokrojoną białą część pora, jajko, bułkę, mączkę ziemniaczaną, sól i pieprz. Kładziemy porcję farszu na kotleta, brzegi łapiemy i zawiązujemy sparzonym wcześniej paskiem z liścia pory. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku około 40 minut. Jeśli chodzi o niespodziankę w sakiewkach - jest duża dowolność. Mogą to być śliwki suszone, mięso lub szynka z żółtym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation