Kuchnia

kuchnia i przetwory

Pyszna warstwowa sałatka “kopiec kreta” | Anna H.Niemczynow
Aby przygotować pyszna sałatkę – składniki układasz warstwowo w szklanym naczyniu tak, aby utworzyły w efekcie “kopiec kreta”.

Kolejność warstw :

* Puszka czerwonej fasoli – opłukać

* Puszka kukurydzy – odcedzić

* Cztery jaja – ugotowane – posiekać

* Paprykę -posiekać

* Dwa pomidory posiekać

* Filet wędzony z indyka – pokroić w drobną kostkę

* Pół kubka jogurtu naturalnego – zmieszać z dwoma łyżkami majonezu

* Słoik selera konserwowego

* szczypiorek

Sałatka idealna na spotkania z przyjaciółmi. Bardzo sycąca a zarazem lekka i pożywna. Polecam pysznie i ściskam ciepło :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation