Kuchnia

Przekąski na imprezę

SAŁATKA WALDORF
* 2 duże porcje
1 jabłko
1/8 dużego selera
1/2 szklanki winogron (dodatkowo kilka do dekoracji)
1/2 szklanki orzechów włoskich (dodatkowo kilka do dekoracji)
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu
1 łyżka soku z cytryny
pieprz, sól
rukola

W większej misce mieszam sok z cytryny, majonez i jogurt doprawiam solą i pieprzem. Jabłka i seler kroję w cienkie paseczki. Winogrona przekrawam na ćwiartki (jeżeli są pestki usuwam). Pokrojone jabłka, seler i winogrona dodaję do sosu, dorzucam też orzechy krusząc je w dłoni i mieszam całość dokładnie.

Sałatkę podaję na garści rukoli, udekorowaną połówkami orzechów, winogronami i do tego grzanki zrobione z bagietki i plasterka sera.

Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation