DIY - zrób to sam

decupage

Domowe paluszki Twix

Składniki na ciasto:
125g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki

Składniki na nadzienie:
4 łyżki karmelu (z puszki)
u mnie gotowa
masa bakallandu.

Składniki na polewę:
ok. 200g mlecznej
lub gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju

W misce utrzeć masło, dodać cukier i mąkę. Ucierać mikserem aż do powstania gładkiego ciasta (kruchego). Ciastem wylepić dno keksówki wysmarowanej masłem
( wym. 12cmX30cm). Ciasto nakłuć widelcem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 30 minut. Do momentu aż nabierze złotego koloru. Ciasto ostudzić. Karmel wylać na ostudzone ciasto. Całość włożyć do zamrażalnika na ok.1h. Wyjąć i pociąć na ok. 2cm batoniki. Czekoladę rozpuścić na parze. Dodać olej. Zanurzać batoniki w czekoladzie Wyjąć i odstawić do
zastygnięcia czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation