Kuchnia

Obiad

Makaron szpinakowy z warzywami
Składniki:

2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku
1/2 cukinii
1/2 czerwonej papryki
1/2 bakłażana
1/2 szklanki różyczek brokuła
1 ząbek czosnku
5 łyżek konserwowego groszku
2 łyżki suszonego tymianku
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
sól, pieprz do smaku
4 łyżki oleju rzepakowego




Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Warzywa kroimy w kostkę, poza różyczkami brokuła.
Na oleju rzepakowym smażymy wszystkie warzywa, aż będą miękkie.
Dodajemy suszony tymianek, odsączony groszek i słodką paprykę w proszku, doprawiamy do smaku.
Mieszamy z ugotowanym makaronem.
Gasimy płomień.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Makaron polecam posypać startym parmezanem lub grana padano.
Można użyć innego, średniej wielkości makaronu. Duży wybór makaronów ma np. sklep Biedronka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation