Kuchnia

obiad

Przy kuchennym stole
knedle serowe

Składniki (na 3-4 porcje)
- 80 dag suchego twarogu (użyłam półtłustego)
- 8 dag masła
- 3 jajka
- 10 dag kaszy manny
- 3 dag mąki pszennej
- sól
- kwaśna śmietana 18% do polania i cukier kryształ do posypania

Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól (ucierałam krótko mikserem tak, żeby w ser dobrze wmieszać jajka, a potem wyrabiałam już ręcznie). Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.

Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation