Kuchnia

Przepisy

tarta z rabarbarem i truskawkami
Opublikowany 10/06/2012 przez krycha
Jest to zdecydowanie deser tego weekendu!

Ciasto:

110g cukru pudru
110g masła
220g mąki pszennej
2 żółtka
1 łyżka śmietany
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować, wylepić formę i nakłuć widelcem. Podpiec 20 minut w 190 stopniach.

Na wierzch:

2-3 łodygi rabarbaru
500g truskawek
kruszonka (8 łyżek mąki, 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki masła)
Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Wsypać do rondelka, podlać wodą (można dodać łyżkę masła) i ugotować dżem.

Truskawki przekroić na połówki.

Podpieczony spód posmarować rabarbarem. Na rabarbarze ułożyć truskawki i posypać kruszonką. Piec 50 minut w 190 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation