Kuchnia

Ciasta i Ciasteczka

♣♣Ciasto kokosowa Pani♣♣

Składniki:
beza:
5 białek
cukier puder 200 g
1 łyżka maki pszennej
wiórki kokosowe 150 g
budyń kokosowy:
mleczko kokosowe 400 ml
mleko zwykłe 100 ml
budyń waniliowy duży ( 64 g )
4 łyżki cukru zwykłego
masło prawdziwe 200 g
dodatkowo:
śmietana tortowa 36 % 250 ml
serek mascarpone 250 g
3 łyżki cukru pudru
Białka ubijamy na sztywno wsypując po łyżce cukier puder, na koniec dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę do pieczenia ( 26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, bezę wykładamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i suszymy godzinę czasu w 140 stopniach.
W garnku podgrzewamy mleczko kokosowe, w mleku zwykłym mieszamy cukier i budyń. Do gotującego się mleczka wlewamy rozmieszany proszek budyniowy.
Gdy ciasto i budyń nam wystygnie, ucieramy masło na puch dodając po łyżce budyniu kokosowego. Wykładamy masę na bezę.

Na wierzch ubijamy śmietanę tortową z cukrem pudrem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Możemy dodać rozpuszczoną żelatynę, czyli 1 łyżka czubata żelatyny rozpuszczona w 4 łyżkach wrzątku. Ja włożyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam rozety.

SMACZNEGO
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation