Kuchnia

.ŁASUCHOWO.

Pieczeń drobiowa

– 1 kg mięsa drobiowego (najlepiej zmielić samemu piersi z kurczaka)

– 5-6 pieczarek

– mała cebula

– 3-4 marchewki

– koperek

– 3 ząbki czosnku

– 2 jaja

– 3-4 łyżki bułki tartej

– przyprawy – pieprz, sól, majeranek, słodka papryka

Przygotowanie:

Ugotuj osobno marchewki. Pieczarki poszatkuj (lub zetrzyj na tarce) i podsmaż z cebulką na patelni. Do mięsa dodaj 2 jajka, przeciśnięty czosnek, ugotowane marchewki (poszatkowane), pieczarki, posiekany koperek, bułkę tartą i przyprawy. Całość włóż do blachy (lekko otłuszczonej). Piecz 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.

Do pieczeni możesz dodać własne dodatki – ugotowane jajka czy większą ilość warzyw. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation