Design

Design

Buraczane brownie (bez glutenu,tłuszczu)

300 g surowych buraków
200 ml mleka roślinnego
200 g mąki bezglutenowej
45 g naturalnego kakao
120 g ksytolitu lub ewentualnie np 5 łyżek miodu lub 100 g cukru
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

Buraki obieramy, kroimy w kostkę i miksujemy z połową ilości mleka na puree, dodajemy pozostałe mleko i mieszamy.

W misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki i dodajemy puree z mlekiem, mieszamy dokładnie.

Formę o wym. 20x20 cm wykładamy sreberkiem i przekładamy do niej masę. Wkładamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut, do "suchego patyczka". Po upieczeniu można udekorować świeżymi owocami np truskawkami. Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation